top of page
עדי-מוקטנת-עמודה-1-868x1024.jpg

אני עדי רול

במשך למעלה מעשר שנים הקמתי וניהלתי קליניקות ומרכזים רפואיים וליוויתי עשרות רבות של רופאים ומטפלים בהקמת הקליניקה שלהם ובהגדלת הקהל המגיע אליהם

האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי
פוסטים מומלצים

אבל אני רוצה להיות שם - להפסיק לקפוץ לדבר הבא

אם התחלתם לחשוב על איך לפתח את העסק שלכם או שהתנסיתם בכך כבר, בטח יש לכם כמות לא קטנה של רעיונות ודברים שהתחלתם לעשות ולא סיימתם.

זה קורה לכולנו. אנחנו מתחילים לבנות את האתר של העסק שלנו ופתאום מישהו אומר שחשוב שיהיה בלוג עם כתבות שמותאמות למנועי החיפוש של גוגל למשל ואז אנחנו מתחילים ללמוד את מילות החיפוש ואפילו כותבים כמה פוסטים לבלוג ואז בדיוק חבר חוזר מהדרכה טובה על פייסבוק ואיך קבוצות הן הכלי הנכון לבניית קהילה לעסק שלנו ואנחנו מתחילים לבנות קבוצה ואפילו יש שם כמה חברים כשאנחנו מבינים שסרטוני וידיאו הם הדבר הכי חזק היום לשיווק ברשת וזה יכול גם להתאים לקבוצה ולאתר שלנו אז אנחנו מתחילים לכתוב ואולי אפילו לצלם סרטונים ואז מבינים שאין לנו נוכחות בפודקאסט והמתחרים שלנו כבר מנהלים פודקאסט ואנחנו מפסידים בחזית הזו ואז.. טוב, הבנתם את הנקודה.

עולם העסקים והשיווק בפרט כוללים אינסוף אפשרויות מוצלחות ואנחנו רוצים ״לכבוש את השוק״ ולהיות בכל מקום כשלמעשה התוצאה היא שלא עשינו את הדברים עד הסוף ואין לנו נוכחות מספיקה באף אחד מהם.

כשאנחנו לא מתמקדים ומחייבים לדבר אחד אנחנו נשארים עם הרבה דברים לא גמורים, עובדים מאוד קשה אבל לא יכולים ליהנות מהפירות של ההשקעה.

יש לקפיצה שלנו הרבה סיבות.

הראשונה והברורה בהן היא הפחד מהתחרות וההשוואה למתחרים שלנו. הרצון שלנו להיות רלוונטיים וחזקים - שיראו אותנו בכל מקום.

סיבה נוספת היא ההרגשה שאין לנו את המומחיות המספיקה לבדוק מה נכון עבורנו ולדעת שאנחנו טובים במה שאנחנו עושים

והסיבה השלישית היא שלא ניתחנו מספיק לעומק את המאפיינים של הקהל האידאלי עבורנו ומה השיטה שהכי טובה עבורו.

כשמדובר בשיווק - חשוב להקפיד על עקביות. עדיף לנו שיהיה לנו אתר טוב עם כתבות שימשכו קהל וישדרו את המומחיות שלנו או דף פעיל בפייסבוק מאשר קצת מכל דבר.

למה? מעבר למה שתיארתי, העובדה שבסוף אין כלום, היא שהקהל שלנו צריך לדעת איפה לחפש אותנו. הקהל שלנו צריך לדעת שיש לנו פוסטים מעניינים שעולים כל יום או טיפים שאנחנו חולקים בסטורי באינסטגרם כל יום או אולי ערוץ עם הדגמות והדרכות איך אפשר לעשות לבד בבית, ביוטיוב.

כשהם מתרגלים למצוא אותנו במקום מסוים ויודעים למה לצפות - מה הערך והתוכן שהם יקבלו - הם חוזרים לשם כדי לחפש את המידע. הם מתרגלים לראות בנו המומחים שיענו על השאלות שלהם.

אם אנחנו מעלים פוסט פעם בכמה זמן הם שוכחים מאיתנו. אם האתר או הסרטונים לא מתעדכנים הם כבר לא יחזרו לראות מה הדבר החדש שהעלנו. הם יתרגלו שיש מישהו אחר שנמצא שם תמיד לתת מענה לצורך שלהם.

אז איך מצליחים להתרכז בדבר אחד ולא לקפוץ מדבר לדבר?

מזהים מה הסיבה -

מה גורם לנו להתחיל כל פעם משהו חדש. האם זו קנאה? האם אנחנו מפחדים מה יחשבו עלינו? האם אנחנו עוסקים במשהו שאנחנו לא יודעים איך לעשות אותו טוב או שאולי אנחנו מפחדים דווקא מהצלחה?

אחד הפתרונות הטובים ביותר הוא לקבוע פגישת ייעוץ שתסייע לנו לאתר את הקושי שלנו. את רוב הדברים אפשר לפתור עם יועץ בתחום וחלקם מחייבים עבודה אישית לשחרר את המעצורים שלנו.

חוזרים ל״למה״ שלנו - כשאנחנו יודעים למה אנחנו עושים את העסק ומה המטרות שלנו לשנה הקרובה והתקופה הקרובה, קל לנו להגדיר את התחום שאנחנו פועלים בו. אם אנחנו רוצים לבסס מומחיות, קהל שמקבל ייעוץ בקבוצה, להיות פעילים בסדנאות של גופים גדולים בשביל ההכרה ועוד

לחזור ולהגדיר את הקהל שלנו - יעזור לנו לזהות איפה הוא נמצא ומה הוא צריך. האם הקהל קורא כתבות ורוצה לדעת יותר או שאולי מחפש טיפים קצרים ויעילים ואולי יגיעו אלינו בגלל סרטונים שנותנים להם כלים לעבודה בבית.

רשימת דברים שרוצים לעשות - אחד הכלים שאני חוזרת עליהם בכל ייעוץ הוא לעשות מחברת או רשימה מסודרת בטלפון שאנחנו כותבים בה את כל מה שאנחנו רוצים לעשות או להיות. לרשימה הזו אנחנו מכניסים את כל הרעיונות בכל פעם שהם עולים. יש בזה משהו משחרר כי אנחנו יודעים שלא נשכח ונוכל לחזור אליהם וזה מונע מאיתנו להתחיל דברים שאנחנו לא באמת פנויים לעשות אותם. כדאי לפרט קצת במחברת על כל רעיון כדי שתוכלו לחזור אליו בקלות וגם להעריך מה העבודה הדרושה עליו כדי לדעת אם זה הזמן הנכון להתחיל בו.

תעדוף - מבין רשימת הדברים, לבחור את הדברים שאתם הולכים להתעמק בהם ברבעון הקרוב ובחודש הקרוב. נסו לשלב דברים שאתם באמת זקוקים להם בעסק לצד דברים שאתם מתלהבים מהם ורוצים לעשות אותם.

תכנון - לקראת כל תחילת חודש ערכו תכנון של כל המשימות והשלבים שלהן לפי שבוע כך שתדעו שאתם עומדים במשימה וגם תוכלו לזהות את האפשרות להתקדם לפרויקט הבא שמלהיב אתכם. מידי שבוע הגדירו את המשימות לאותו השבוע. חשוב להכניס לתכנון גם גורמים חיצונים לפרויקט שעשויים להשפיע על הזמן שיש לכם לעשות אותו. לאחר שפירטתם את המשימות בכל יום - הכניסו אותם ליומן וקבעו תזכורות כדי שלא תשכחו אותם.

הכי חשוב - מודעות והתחייבות

מודעות - כשאתם רוצים להתחיל דבר חדש, זכרו שהוא לא תמיד הנכון לכם. לימדו כיצד לזהות את הבחירות שנובעות מההרגל לקפוץ מדבר לדבר כדי שתוכלו להימנע מכך. בידקו למה הפרויקט החדש מלהיב אתכם, האם הוא משרת את המטרות שלכם, האם הוא מה שנחוץ לקהל שלכם ומה הוא דורש מבחינת זמן וכסף - האם הוא מצדיק את העשייה שלו ואת העיכוב בעשיית הדברים האחרים.

התחייבו - הגדירו כמה זמן אתם נותנים להצלחת המשימה. האם שלושה חודשים של פעילות אינטנסיבית באינסטגרם הוא הזמן שדרוש לכם כדי לבדוק את הכדאיות שלו לפני שאתם נוטשים אותו לטובת רעיון חדש?

וזכרו שדבר חדש לא בהכרח טוב יותר. תמיד תשמעו על שיטות או כלים שעבדו למישהו אחר. אם יש משהו שעובד לכם אין סיבה להחליף אותו וזה שמישהו גילה כלי אחר זה לא אומר שהוא יותר רלוונטי. הניסיון מראה שגם בלוגים וגם דיוור של מיילים למשל, שיטות ישנות ככל שיהיו, עדיין עובדות טוב מאוד ואין סיבה להפסיק אותן.


Kommentarer


website_blog (2).png

לבלוג שלי

ברוכים הבאים

bottom of page